Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyelvvizsgák - üzleti angol képes leírás - Üzleti angol.tlap.hu
részletek »

Nyelvvizsgák - üzleti angol - Üzleti angol.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: uzletiangol.tlap.hu » Nyelvvizsgák - üzleti angol
Keresés
Találatok száma - 9 db
BME Nyelvvizsgaközpont

BME Nyelvvizsgaközpont

A BME Nyelvvizsgaközpontja 2000 júliusától akkreditált nyelvvizsgaközpont, melyben évi öt vizsgaalkalommal lehet B1 (alapfok), B2 (középfok) és C1 (felsőfok) szinten államilag elismert, általános egynyelvű angol és német, valamint általános kétnyelvű angol, francia, holland, német, olasz, orosz és spanyol vizsgát tenni. Vizsgaközpontunkban lehetőség van arra is, hogy a vizsgázók már meglévő egynyelvű nyelvvizsga-bizonyítványukat kétnyelvűre egészítsék ki. A kiegészítő vizsga középfokon egy idegen nyelvű szöveg magyarra történő fordítását, felsőfokon pedig egy magyar nyelvű szöveg idegen nyelven való tömörítését tartalmazza. 2002-ben megtörtént a műszaki kommunikációs szaknyelvi vizsgák akkreditációja is. Műszaki szaknyelvi vizsgákat 2003-ban szervezünk először. Kidolgoztuk a szaknyelvi kommunikációs vizsgarendszerünk gazdasági szaknyelvi ágazatát is, mellyel 2005. januárjától bővítettük a BME nyelvvizsga-kínálatot.

British Council

British Council

A Cambridge üzleti angol nyelvvizsga szintjei megfelelnek a magyar rendszer szerinti alapfokú, középfokú és felsőfokú angol nyelvvizsgának, ezért minden British Councilnál letett sikeres üzleti nyelvvizsga mellé automatikusan jár a szintnek megfelelő, honosított, államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány. Ezzel a bizonyítvánnyal könnyedén kiváltható a diplomához szükséges üzleti angol nyelvvizsga, a felsőoktatási intézményekbe történő jelentkezésnél plusz pontot jelent, és a magyar munkáltatók által gyakran megkövetelt üzleti angolnyelv-tudást is bizonyítja. A University of Cambridge ESOL üzleti angol nyelvvizsgáját ingyenesen honosítjuk. Három különbözõ szintet ajánlunk: Business English Certificates (BEC) Preliminary, Business English Certificates (BEC) Vantage, Business English Certificates (BEC) Higher.

Budapesti Gazdasági Főiskola

Budapesti Gazdasági Főiskola

A BGF NYTK három vizsgarendszert működtet - az üzleti, az idegenforgalmi-vendéglátóipari és a pénzügyi szaknyelvi vizsgarendszer -, melyekben államilag elismert, kétnyelvű szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítványok megszerzését teszi lehetővé alap- (B1), közép- (B2) és felsőfokon (C1). A vizsgák minden vizsgarendszerben szóbeli, írásbeli vagy komplex típusúak lehetnek. A BGF NYTK-ban nyolc nyelvből tehetők vizsgák, ezek: angol, francia, japán, kínai, német, olasz, orosz és spanyol nyelv. E nyolc nyelvből az egyes szaknyelvi vizsgarendszerekben akkreditált és így vizsgára választható nyelvek száma eltér. A Vizsgaközpont évente három vizsgaidőszakot szervez.

Cambridge English

Cambridge English

A Cambridge angol nyelvvizsgák a világon legszínvonalasabbnak tartott vizsgák angolul tanulóknak és tanároknak. Világszerte 2700 helyen lehetséges letenni ezt a vizsgát. Három szint közül lehet választani, amelyek a középfokútól a felsőfokú szintig mérik a tudást: - Business English Certificate (BEC) Preliminary - Business English Certificate (BEC) Vantage - Business English Certificate (BEC) Higher A Cambridge angol pénzügyi nyelvvizsga (International Certificate in Financial English ICFE) bizonyítja, hogy birtoklója a nemzetközi számviteli és pénzügyi sikeres karrierhez szükséges megfelelő nyelvi ismeretekkel rendelkezik. Felsőfokú vizsgának számít.

City & Guilds

City & Guilds

A City &Guilds üzleti nyelvvizsgákon sikeresen vizsgázók csak nemzetközi bizonyítványt kapnak. Nemzetközi Üzleti Angol Vizsga (English for Business Communications): A képesítést a nemzetközi üzleti világban elengedhetetlen magabiztos kommunikáció elsajátításához fejlesztettük ki. A fő cél, hogy az elsajátított tudásanyagot a hallgatók magabiztosan tudják hasznosítani a gyakorlatban is. A képzés az írás, olvasás, beszéd és beszédértés, Internet-használat minden területére kiterjed, érdekes szerepjátékokkal színesítve. Szóbeli Üzleti Angol Teszt (Spoken English Test for Business- SETB): Értekezleteken, az ügyfelekkel való hatékony kommunikációban, vagy akár egy nemzetközi csapatban való munkavégzéshez nélkülözhetetlen a magabiztos szóbeli angoltudás. Ez a népszerű vizsga a multinacionális környezetben dolgozók számára szükséges szóbeli képességek fejlesztését segíti elő, valamint a munkaadóknak segít alkalmazottaik nyelvtudásának tesztelésében.

Euroexam

Euroexam

Az Euroexam - a felvételitől a diplomán át - mindenütt érvényes, államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt, valamint angol és német nyelvű nemzetközi oklevelet ad, így természetesen elfogadják álláskeresésnél is. Magas elismertsége megteremti számodra azt a szabadságot, amellyel bármely területen érvényesülhetsz. Az angol és német Euro nyelvvizsga az általános nyelvtudást értékeli. Ezt várják el a felvételiken a pluszpontokért, és a legtöbb egyetem, főiskola ezt követeli meg az államvizsgához is. Több intézmény ma már előír üzleti szaknyelvvel bővített vizsgát a diplomához. Az itt tanulóknak, ide készülőknek ajánljuk az EuroPro angol nyelvvizsgát, mely a szakmai, üzleti célú angoltudást (English for Business and Professional Purposes) értékeli, és üzleti szaknyelvi bizonyítványt ad. Mindkét vizsgarendszerben alap- (B1), közép- (B2), és felsőfokra (C1) lehet jelentkezni. A szintek az Európa Tanács követelményeinek éppúgy megfelelnek, mint a magyar akkreditációs rendszernek.

Gazdálkodó (Kodolányi)

Gazdálkodó (Kodolányi)

A Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület (NYAT) 2006. július 13-án a Kodolányi János Főiskola Nyelvvizsgaközpontjában kifejlesztett gazdálKODÓ elnevezésű vizsgarendszert akkreditálta. Ezáltal a Vizsgaközpont államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány kiadására jogosult. A vizsgarendszer gazdasági szaknyelvi, kétnyelvű vizsgarendszer, amely alap-, közép- és felsőfokon méri a vizsgázók nyelvtudását írásban és szóban egyaránt, angol és német nyelvből. A vizsga két profillal választható: üzleti vagy idegenforgalmi.

LCCI

LCCI

Londoni Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatói Testülete (LCCIEB) 1887. óta működő szervezet, mely vezető szerepet játszik a világon az angol üzleti szaknyelv vizsgák bizonyítványainak odaítélésében. A Testület a világ 125 országában, több ezer vizsgahellyel működik. Bizonyítványait számos egyetem, szakmai szervezet és munkaadó ismeri el magas színvonala miatt. Magyarországon 2003. óta működik képviselet. A Magyarországon akkreditálást nyert angol üzleti szaknyelvi vizsgarendszer szóbeli és írásbeli részből áll, melyet külön-külön is meg lehet szerezni. A vizsga egynyelvű és szintező. Az 1. szint alapfok (B1), a 2. szint középfok (B2), a 3. szint pedig felsőfoknak felel meg (C1).

OECONOM

OECONOM

Az OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem szaknyelvi vizsgaközpontja által kifejlesztett és akkreditált szaknyelvi vizsga. Mit mér a vizsga? Az Oeconom szaknyelvi vizsga alapvető célja a vizsgázók szaknyelvi tudásszintjének mérése a gazdasági és üzleti szférában előforduló szakmai kontextusok, gyakorlati jellegű szakmai feladatok és helyzetek segítségével, azok vizsgakörnyezetben történő alkalmazásával. A vizsgázónak nem szakmai tudásról kell számot adnia, hanem arról, hogy az adott idegen nyelv ismeretéhez kapcsolódó feladatot a szakszókincs alkalmazásával hogyan képes írásban, ill. szóban megoldani, hogyan képes különböző helyzetekben szakmai partnerével idegen nyelven kommunikálni.

Tuti menü